Aktuellt

Folkrörelsearkivet har skaffat en ny hemsida. Adressen till den nya hemsidan är: http://jonkopingslansfolkrorelsearkiv.se/
Länken öppnas i nytt fönster.

 

Folkrörelsearkivet i Norrahammar har öppet kl. 15-18 onsdag 30 november. Därefter har arkivet vinterstängt och öppnar åter i februari 2017.

Jubileumsutställning - Centerpartiet 100 år i Jönköpings län.

1916 etablerade sig partiet i Jönköpings län och i år firar distriktet alltså 100 år. I samband med det presenteras denna utställning, som består av två delar. Den består av historiska dokument ur Centerpartiets arkiv, som förvaras i Jönköpings läns folkrörelsearkiv. Den andra delen handlar om Thorbjörn Fälldin, fd partiledare för Centern.
Centerpartiet är en av cirka 160 medlemsorganisationer i föreningen Jönköpings läns folkrörelsearkiv. Arkivets uppgift är att vårda och bevara folkrörelse- och föreningslivets historia och dokument i Jönköpings län. Det handlar om klassiska folkrörelser som arbetarrörelse, frikyrkorörelse, nykterhetsrörelse och idrottsrörelse, men även föreningar inom andra områden. Utöver Centern är även Socialdemokraterna, Moderata samlingspartiet, Liberalerna, Miljöpartiet de gröna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna medlemmar i Jönköpings läns folkrörelsearkiv.
Välkommen till Arkivhuset i Jönköping (Dag Hammarskjölds plats 1) och utställningen ”Centerpartiet 100 år i Jönköpings län”!
Utställningen pågår under hela december månad.

Dödsfall

Vi har fått det tråkiga beskedet att vår tidigare styrelseledamot Ingvar Törnqvist har gått bort. Hans engagemang har betytt mycket för Folkrörelsearkivet, vid styrelsemötena bidrog han ständigt med kloka synpunkter och även med roliga och tankeväckande historier från sitt rika liv.

Styrelse och personal vid Jönköpings läns folkrörelsearkiv


Ingvar Törnqvist
(1938 - 2016)

Foto: Hannu Einarsson