LP-utställning på Eksjö museum

Fredagen den 15 maj invigdes en utställning med LP-omslag på Eksjö museum. Utställningen är gjord av Erik Mohlin, som har bjudit in folk från musikbranschen att nominera tre LP var, med motivering. Bland de som nominerat och berättat om sina favoritskivor finns Ulf Lundell, Ebbot Lundberg, Ulf Dageby m fl. Även Folkrörelsearkivets chef Lars Östvall fick bidra med tre skivor óch en berättelse - valet föll på tre LP med den amerikanske skräckrockaren Alice Cooper: School´s Out, Billion Dollar Babies och Muscle of Love. Ulf Lundell hade inte helt oväntat valt bland annat Bob Dylans Blonde on Blonde. Utställningen spänner över perioden 1955-2015, även om det finns en tyngdpunkt på 1970-talet, när skivomslagsdesign blev ett yrke och man verkligen gick loss. Om du vill se alla de häftiga skivomslagen med Rolling Stones, Yes, Nationalteatern, Jethro Tull m fl, så passa på under sommaren! Utställningen håller på till och med den 30 september.
http://www.eksjo.se/kultur_fritid/eksjoe_museum/utstaellningar/aktuella_utstaellningar

Kommentera gärna: